-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Košarkaši Srbije idu kući bez medalje: “Orlovi” na koljenima, Argentina u polufinalu

Argentina je sjajno počela ovaj susret te je odmah ostvarila prednost od 12:4. Srbija se rezultatski vraća tek u posljednjim minutama prve četvrtine kada poravnava na 16:16. Tada se mislilo da će naši susjedi brzo preći u vodstvo i voditi glavnu riječ u ovom susretu, ali tako nisu mislili Argentinci.

Popularni Gaučosi su imali prednost od 25:23 nakon prve dionice, a razlika je išla i do osam poena tokom drugog perioda. Srbija na kraju prvog poluvremena spušta zaostatak na minus pet.

Argentina dobro otvara i drugo poluvrijeme. Gaučosi su konstantno u vodstvu tokom trećeg perioda, ali Orlovi se vraćaju u posljednjim sekundama istog i prilaze na samo pola koša zaostatka.

- OGLAS -

Početkom posljednje dionice Srbija konačno preuzima vodstvo i dolazi do prednosti od 70:68. Argentinci su u tim trenucima izgledali nemoćno i odmah gube loptu u narednom napadu. Ipak, Srbija to nije iskoristila i Argentina sa dvije vezane trojke preuzima prednost i ponovo ide na četiri razlike.

Do kraja susreta Argentinci preuzimaju vodstvo i iz minute u minut povećavaju prednost. S druge strane, Srbija pokušava tricama da se vrati u susret ali bezuspješno. Argentinci su bili vrlo mirni u posljednjim minutama i nisu dozvolili da im pobjeda izmakne iz ruku, prenosi ss.ba. 

Na kraju su slavili sa 97:87 i napravili najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu turnira.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA