Ekonomija
Košarac i Đorđević o unapređenju vanjskotrgovinske razmjene BiH i Srbijea Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu ambasadora Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića.
# Agencija

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu ambasadora Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi BiH i Srbije dobri i prijateljski, te da postoji otvoren prostor za poboljšanje ekonomske saradnje.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim ekonomskim prilikama u BiH i regionu, s fokusom na ublažavanje negativnih efekata pandemije koronavirusa na privredni sektor.

Ministar Košarac naglasio je da je Srbija jedan od najvažnijih ekonomskih partnera za BiH, te izrazio opredjeljenje za unapređenje vanjskotrgovinske razmjene između dvije zemlje.

Tema sastanka bila je i predstojeća posjeta ministra Košarca zvaničnom Beogradu, pri čemu je usaglašeno da će ona uslijediti nakon formiranja novog saziva Vlade Republike Srbije.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.