15 C
Sarajevo
26.04.2024

Plenković: Vlada Hrvatske nastavit će snažnu potporu razvoju Splita

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primio je gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu u Banskim dvorima u Zagrebu.

”Na sastanku se razgovaralo o Masterplanu urbane regeneracije Splita kroz uređenje istočne obale Gradske luke te Kopilice, područja važnih za promet cijele splitske aglomeracije. Danas predstavljeni Masterplan kojeg su izradili konzultanti angažirani od EBRD-a, uz sudjelovanje svih važnih dionika među kojima su i Hrvatske željeznice, Hrvatske ceste te Lučka uprava pokazuje nastavak provedbe zaključaka i odluka sa sjednice Vlade Hrvatske održane u Splitu u svibnju 2018. godine”, saopšteno je iz Plenkovićevog kabineta, iz koje su kako prenosi Anadolu Agency (AA) još istakli:

”Predsjednik Vlade Andrej Plenković i gradonačelnik Andro Krstulović Opara usuglasili su se da je razvoj infrastrukture u Splitu i Splitskoj aglomeraciji od strateške važnosti za cijelu istočnu obalu Jadrana. Predsjednik Vlade Plenković naglasio je da Vlada Hrvatske ostaje privržena davati snažnu potporu razvoju grada Splita i to u svim područjima, osobito u daljnjem razvoju Splita kao prometnog, turističkog, gospodarskog, kulturnog i znanstvenog središta istočne obale Jadrana”.

- OGLAS -

Pored Plenkovića, na sastanku sa Oparom bili su i ministar državne imovine Hrvatske Mario Banožić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić, te predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA