8.8 C
Sarajevo
18.04.2024

Novi snimci napada na Bagdadija: Specijalci imali podršku helikoptera, lovaca, dronova… (VIDEO)

Pentagon je objavio nove detalje i snimke specijalne akcije u kojoj je u ranim jutarnjim satima 25. oktobra ubijen vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi.

General Kenet Mekenzi koji je nadgledao ovu tajnu operaciju rekao je da je u njoj ubijeno šest boraca ID, uključujući Bagdadija. Dodao je da su u okršaju ubijeni i pripadnici drugih militantnih grupa.

Nijedan američki specijalac nije povrijeđen u akciji, naglasio je general Mekenzi. Povrijeđen je jedino vojni pas koji je pretrpio strujni udar od električne žice, ali oporavio se i vratio na posao.

- OGLAS -

“Kad je postalo jasno da smo dobili jasne i korisne obavještajne podatke o njegovom skrovištu, razvili smo plan dizajniran kako bismo ga uhvatili ili ubili i počeli smo pripremati tim za specijalne operacije za tu misiju”, kazao je Mekenzi.

Tim specijalaca upao je na lokaciju helikopterima za transport, a imao je podršku iz vazduha borbenih helikoptera, aviona lovaca četvrte i pete generacije i dronova, rekao je američki general.

Predsjednik Donald Tramp je odobrio plan za akciju, a američka Centralna komanda koordinisala je s Rusijom i Turskom, kako ne bi došlo do nehotičnog sukoba, rekao je Mekenzi.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA