Ekonomija
Meksiko kao mjeru gospodarskog rasta uvodi indeks sreće, alternativu BDP-u Meksiko će uvesti indeks sreće kao alternativu bruto domaćem proizvodu (BDP) za koji smatra da nije dobar pokazatelj dobrobiti građana, objavio je predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador.
# EPA

Meksiko će uvesti indeks sreće kao alternativu bruto domaćem proizvodu (BDP) za koji smatra da nije dobar pokazatelj dobrobiti građana, objavio je predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador.

Meksički predsjednik: Tehnokratima se to neće svidjeti

Pokazatelj će zajedno razviti ekonomisti, matematičari, sociolozi, psiholozi i drugi stručnjaci, a služit će za mjerenje ne samo gospodarskog rasta već i razine nejednakosti i "sreće stanovnika", naveo je u četvrtak meksički predsjednik, izabran iz redova ljevice.

"Tehnokratima se to neće svidjeti", ali "za nas bi moglo biti dobro" i svakako "nešto novo", objasnio je Lopez Obrador na dnevnoj konferenciji za novinare.

Drugo gospodarstvo Latinske Amerike s gotovo 130 miliona stanovnika bilježi vrlo visoku razinu nejednakosti

Predsjednikova najava poklopila se s padom meksičkog gospodarstva zbog teških posljedica širenja covida-19, primjećuje dpa. Međunarodni monetarni fond (MMF) očekuje da će se meksičko gospodarstvo ove godine smanjiti 6,6 posto, nakon stagnacije u 2019. godini.

Drugo gospodarstvo Latinske Amerike s gotovo 130 milijuna stanovnika bilježi vrlo visoku razinu nejednakosti, a više od 50 milijuna građana klasificirano je kao siromašno.

 
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.