15 C
Sarajevo
25.04.2024

Martina Mlinarević Sopta na IUS-u: Pričaj glasno s Huzurom u sebi

Na veliko zadovoljstvo svih prisutnih, Martina je podijelila svoja iskustva, kao i to kako nastala knjiga “Huzur”.

IUS je, kao učesnik EU projekta Sistemske akcije za ravnopravnost spolova u visokom obrazovanju, a u cilju osnaživanja, kako žena, tako i muškarca, odlučio pozvati Martinu Mlinarević Soptu, kao eminentnu ženu iz javnog života našeg društva, da pošalje snažne, motivirajuće i ohrabrujuće poruke.

“Mislim da je izuzetno važno u Bosni i Hercegovini govoriti glasno o bilo kojoj temi zato što smo mnogo tihi o bilo čemu da se radi. Ja sam danas ovdje povodom moje knjige “Huzur” koja obrađuje posljednju godinu mog života i moju borbu sa karcinomom dojke, i to je zapravo ono o čemu ja nisam htjela šutjeti i staviti sve to pod tepih”, kazala je Mlinarević.

- OGLAS -

Njena poruka svim ženama je da idu na redovne preglede i vode računa o svom zdravlju, te da kada govorimo o zdravlju ništa nije tabu.

“U našem institucijskom Planu jednakopravnosti spolova stoji kao obavezna aktivnost, promocija uzornih i osnažujućih modela ponašanja. Mislimo da je Martina bila savršen izbor trenerice i životan primjer osnažene žene koja može potaknuti sve mlade akademkinje, studentice da glasno pričaju”, izjavio je koordinator SAGE projekta, dr. Emin Tahirović.

Nakon predavanja, organizovana je sesija gdje su posjetioci s IUS-a, ali i drugi gosti imali priliku razgovarati sa spisateljicom, a autorica je nakon događaja i potpisivala svoje knjige njenim mnogobrojnim fanovima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA