20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Navijači Portlanda negoduju zbog potencijalnog trejda Jusufa Nurkića u Cleveland

Navodno, NBA klub iz Oregona u zamjenu za ovog krilnog centra spreman je poslati čak tri značajna igrača – Jusufa Nurkića, Rodenya Hooda i Kenta Bazemorea.

Nedugo nakon što je vijest objavljenja, oglasili su se brojni navijači Portlanda na društvenim mrežama i negodovali. Naročito zbog Jusufa Nurkića, kojeg smatraju jednim od najvažnijih kotača u ekipi.

Mnogi od njih popularnog Juku i naredne sezone žele gledati u Moda Centeru, iako je pred reprezentativcem BiH još nekoliko mjeseci oporavka od loma noge. Gorostasa iz Živinica vide kao budućnost kluba, čovjeka koji bi još godinama trebao biti u Portlandu.

- OGLAS -

“Zar mislite da je Neil Olshey (generalni menadžer Blazersa) zaista toliko glup da bi pristao na takav trejd?”, “To bi možda željeli Love i ljudi oko njega, ali nema smisla dati Nurkića za takvog igrača”, “Nurkić je trenutno duplo bolji od Lovea u ovom trenutku”…. Samo su neki od komentara na Twitteru i Facebooku.

Ostaje da se vidi da li će uprava Portlanda poslušati glas navijača ili ipak ostvariti najavljene glasine. Sasvim je, pak, izvjesno da Jusuf Nurkić najradije ne bi napuštao ekipu u kojoj je itekako napredovao tokom zadnjih sezona i u kojoj ima odličnu hemiju sa superstarom Damianom Lillardom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA