1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Cvijanović: Institucije RS mogu donijeti svaku odluku kojom štite svoje interese

“Ovo je blokada cjelokupnog političkog života, demokratije, sprovođenja izbornih rezultata, a odnosi se na opstrukciju kojom treba da se stavi van snage ili da se izignoriše izborna volja birača u RS-u.To je nešto o čemu treba da raspravljaju institucije Srpske”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Derventi.

Ona je navela da je sve moguće uraditi ukoliko vlasti u Srpskoj prepoznaju da za tim postoji potreba, a definitivno postoji, kako su to rekli srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i mnogi drugi zvaničnici u RS-u.

“Dosadilo nam je maltretiranje koje dolazi iz Sarajeva, dosadile su nam sve te izgubljene šanse koje smo mogli da pretvorimo u dobre šanse, mnogi pregovori koji su jalovi i ničemu ne doprinose. Gubite vrijeme, odlazite na sastanke, dogovarate se i na kraju od toga nema ništa”, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske kaže da u Sarajevu stvari funkcionišu tako što dođe jedan političar i kaže da nešto može, onda dođe drugi i kaže da to ne može, što je, ocijenila je ona, politička igra u kojoj nema političke pameti.

Cvijanovićeva je podsjetila da RS ima stabilne i jake institucije u kojima se raspravlja o svim važnim pitanjima, donose sve važne odluke, utvrđuju prioriteti i, u krajnjem slučaju, definišu mjere za različita pitanja i probleme sa kojima se suočava.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA