2 C
Sarajevo
26.04.2024

Da li je Ronaldo ljut: Ramzi mu se izvinio, Sari objašnjavao zašto ga je mijenjao

Juventus je sinoć obezbijedio osminu finala Lige šampiona, ali nije sve idealno u Torinu, nakon pobjede u Moskvi, nad Lokomotivom.

Nakon meča Mauricio Sari je morao da objašnjava zašto je u 81. minutu, kod rezultata 1:1, zamijenio Kristijana Ronalda, a Aron Ramzi da se izvini Portugalcu što mu je “ukrao” gol.

Ramzi je ubacio loptu, koja je išla u mrežu nakon Ronaldovog šuta i loše reakcije golmana Giljermea, postigavši tako prvi gol u Ligi šampiona u dresu Juventusa,  i to na debiju u elitnom takmičenju.

- OGLAS -

“Srećan sam zbog gola, ali nisam želio da ga poništim Ronaldu”, rekao je Velšanin, koji je “spriječio” Ronalda da pogodi gol 34. rivala u Ligi šampiona.

Još veći problem je, međutim, Ronaldova reakcija nakon izmjene – nije se rukovao sa Sarijem, nije krio nezadovoljstvo odlukom da bude zamijenjen prvi put ove sezone.

Trener Juventusa je, ipak, spustio loptu na zemlju…

“Ronaldo je ljut, ali ne zato što sam ga zamijenio, nego jer nije fizički dobro. Posljednjih dana osjeća zatezanje u primicaču. Zbog toga sam bio nervozan već na poluvremenu. I kada sam vidio da je u sprintu napravio pokret koji mi se ne sviđa, odlučio sam da ga zamijenim jer me bilo strah da se ne povrijedi”, rekao je Sari.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA