12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Čubrilović: Proslava Dana Republike najvažnija manifestacija slobodarskog duha

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je građanima Srpske 9. januar – Dan Republike, navodeći da je proslava ovog praznika najvažnija manifestacija slobodarskog i ponosnog duha srpskog naroda koji se u najtežem, ratnom periodu izborio za slobodu i ravnopravnost.

 Čubrilović je poželio da RS ostane mirna, stabilna i prosperitetna.

“Naša RS, na radost svih nas, slavi 28. rođendan. Srpska je garant slobode i postojanja srpskog naroda u BiH i zato svi zajedno, jedinstveno i odlučno, moramo nastaviti da razvijamo i jačamo Republiku i borimo se, uprkos svim izazovima i problemima, za očuvanje njene ustavne pozicije”, poručio je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, slaveći dan nastanka RS  sa ponosom se sjećamo i odajemo najveće priznanje najhrabrijim junacima koji su živote dali za Srpsku i slobodu.

- OGLAS -

“Njima dugujemo vječnu slavu i zahvalnost. Posebnu zahvalnost odajemo i brojnim ratnim vojnim invalidima. Srpski narod dao je veliku žrtvu u borbi za slobodu i danas, 28 godina poslije, moramo ostati odlučni i posvećeni jačanju Republike Srpske”, naveo je Čubrilović.

On je podsjetio na historijsku ulogu i odluke Narodne skupštine presudne za nastanak Republike Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

“Poslanici Skupštine srpskog naroda u BiH su 9. januara 1992. godine imali državničku viziju i donijeli Historijsku odluku – proglasili su Republiku srpskog naroda u BiH. Sada vidimo koliko je to bila značajna i mudra odluka u odbrani interesa i slobode srpskog naroda na ovim prostorima. Danas nam je potrebna odlučnost i vizija za očuvanje i izgradnju još bolje, savremenije i jače Republike Srpske”, istakao je Čubrilović.

On je naglasio da će Narodna skupština, kao najviša zakonodavna institucija i temelj Republike, ostati čvrsto opredijeljena za razvoj i izgradnju savremene i demokratske Republike Srpske.

“Uprkos problemima, političkim podjelama i neslaganjima, neophodno je da nam Republika Srpska uvijek bude najvažniji politički cilj. Čestitam rođendan Republike i želim da svaki naredni Republika Srpska dočeka još bolja, ekonomski jača i prosperitetnija”, poručio je Čubrilović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA