6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Skandal nad skandalima: RS na Svjetskom prvenstvu kao samostalna država!

Predsjednik Saveza za školski sport Srbije, bivši odbojkaški reprezentativac Željko Tanasković, kaže da Srbija i Beograd čine sve da se u što boljem svijetlu predstave svijetu na planetarnom prvenstvu u fudbalu za srednjoškolce..

– Presrećni smo jer će Beograd u narednih sedam dana biti centar svijeta za najbolje mlade srednjoškolce, fudbalere i fudbalerke. Uz utakmice, mladi ljudi imaće priliku da razgledaju Beograd, druže se i stiču nove prijatelje. Ujedno, to je i glavni cilj ove manifestacije, jer sam ubijeđen da će neka prijateljstva ostati i trajna. Srbija je uvijek bila najbolji domaćin, biće to i ovaj put – poručio je Tanasković.

 Reprezentativke Republike Srpske

- OGLAS -

Poseban kuriozitet predstavlja učešće Republike Srpske u obe konkurencije.

– S obzirom na to da sam predsjednik Komiteta u svjetskoj organizaciji, uspio sam da izlobiram učešće za momke i djevojke iz Republike Srpske. To što ta djeca mogu da se takmiče sa vršnjacima iz cijelog svijeta je velika stvar za njih. S ponosom mogu da otkrijem da će Republika Srpska naredne godine biti domaćin iste ovakve manifestacije, ali u odbojci – istakao je Željko Tanasković.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu za srednjoškolce održava se do 14. aprila u Beogradu na devet različitih terena.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA