13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Spahić: Neka vam je rahmet vječni, Krajišnici ljuti

Šest godina prošlo je od pogibije trojice pripadnika navijačke grupe “Ljuti Krajišnici” Almira Kasumovića, Vildana Pehlića i Hasiba Mahmića, koji su stradali u Poljskoj vraćajući se sa posljednje utakmice naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.

Bivši bh. kapiten Emir Spahić prisjetio se ovog tužnog događaja i na svom Facebook profilu objavio emotivan status, koji prenosimo u cijelosti.

– Bilo je to na današnji dan, na dan koji nikad neću zaboraviti, na dan kad su moji snovi postali java, na dan kad je ispisana i najljepša stranica moje karijere… Kaunas (Litvanija). Vedo Ibišević, na asistenciju Dijamanta, poslao nas je direktno na Svjetsko prvenstvo u Brazil!!!!

- OGLAS -

Suze, osmijeh… oko nas pjesma, slavlje, navijanje… Osjećaji su se pomiješali, jer nismo bili svjesni šta se dogodilo. Ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-žutih navijača, pjesma i slavlje daleko su se čuli. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati.

Ponos je prevladao umor… I onda, negdje pred zoru, stiže vijest negdje iz Poljske… tri mlada Krajišnika, tri sina bosanskohercegovačka izgubila su život vraćajući se kući iz Litvanije, gdje su otišli da nas podrže i pomognu nam da ispišemo historiju! Braćo naša, hvala vam za svaku sekundu pažnje, sekiracije, nervoze, pjesme, šutnje… Nikad vas zaboraviti nećemo, nikad!

S neba će se vaš glas za Bosnu čuti, neka vam je rahmet vječni, Krajišnici ljuti – napisao je Spahić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA