12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Među najtraženijim knjigama one koje je napisala Kamala Harris

Među deset najtraženijih knjiga na Amazonu nalaze se četiri koje je napisala ili čija glavna uloga je bila Kamala Harris, prenosi Anadolu Agency (AA).

Riječ je o knjizi za djecu “Superheroes Are Everywhere”, njenim memoarima “The Truths We Hold: An American Journey”, slikovnici za djecu koju je napisala njena rodica Meena Harris “Kamala and Maya’s Big Idea” i knjizi sa ilustracijama Nikki Grimes “Kamala Harris: Rooted in Justice”.

Potvrdom trenutnih neslužbenih rezultata predsjedničkih izbora u SAD-u, Joe Biden će postati novi predsjednik SAD-a, a Kamala Harris će postati prva žena, prva Afroamerikanka i osoba porijeklom iz Južne Azije na toj funkciji.

- OGLAS -

Harris će također postati prva žena sa najvišom funkcijom na koju se dolazi direktnim izborom u historiji SAD-a.

Buduća potpredsjednica SAD-a Harris je većinu svoje mladosti provela u Montrealu u Kanadi, prije nego što je otišla na Univerzitet Howar te diplomirala pravo na kalifornijskom univerzitetu Berkeley.

Probila se na političku scenu Californije kada je izabrana za okružnu tužiteljicu San Francisca i uskoro je postala prva žena i Afroamerikanka koja je postala glavna državna tužiteljica Californije 2011. godine.

To joj je pomoglo kasnije u političkoj karijeri. Kao senatorica iz Californije je stekla nacionalno priznanje među demokratima zbog oštrih ispitivanja dužnosnika administracije Donalda Trumpa.

Novoizabrani američki predsjednik Biden izabrao je Harris za kandidatkinju za potpredsjednicu zbog njenih jasnih stavova, referenci i sposobnosti, a ne tako davno mu je bila rival i oštro ga kritikovala tokom unutarpartijske utrke za izbor predsjedničkog kandidata demokrata.

Uz Bidenovu porodicu veže je prijateljstvo s Bidenovim sinom Beauom, državnim tužiteljem iz Delawarea koji je prije pet godina umro od raka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA