12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Pogledajte kako izgledaju šatori za karantin na graničnim prelazima BiH FOTO)

Šatori za 14-dnevni karantin putnika koji budu ulazili u Bosnu i Hercegovinu iz zemalja koje su pogođene koronavirusom smješten je na lokaciji bivšeg carinskog terminala koji posjeduje svu potrebnu infrastrukturu za prijem i boravak osoba koje budu pristizale iz inostranstva.

Carinski terminal ima odvojene ulaze i izlaze te sve potrebne uslove za higijenu, kao i zgradu koja se nalazi u sklopu terminala koja s videonadzornim sistemom pokriva ovu lokaciju.

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine do sada su izvršili montažu četiri šatora kojeg oblažu i aluminijskim prekrivačem, ali sama činjenica da se šatori nalaze pod otvorenim nebom ne ulijeva nadu da će boravak u istim biti ugodan.

- OGLAS -

Osim u Gradišci koja može primiti 200 osoba, šatori će biti postavljeni i na GP Izačić (100 osoba), GP Bijača (100 osoba), GP Brod (100 osoba), GP Rača (50 osoba), GP Šepak (50 osoba), GP Vardište (50 osoba) i GP Klobuk (20 osoba).

Svako ko bude karantinu neće moći napustiti lokaciju bivšeg carinskog terminala, a osim postavljanja šatora pripadnici OS BiH će postaviti i krevete, izvršiti dezinfekciju te će fizički osiguravati objekat. Sve ostale zadatke obavljat će Republički štab za vanredne situacije i Vlada RS-a.

Fotografije preuzete sa klixa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA