Ekonomija
Potrošačke cijene porasle u februaru, godišnja inflacija 12,9 posto Na godišnjem nivou, u februaru ove godine u odnosu na isti mjesec lani, u prosjeku je zabilježen rast nivoa cijena za 12,9 posto.
#

Potrošačke cijene u Bosni i Hercegovini u februaru su, u odnosu na prethodni mjesec ove godine, u prosjeku zabilježile rast za 0,4 posto. Na godišnjem nivou, u februaru ove godine u odnosu na februar lani, u prosjeku je zabilježen rast nivoa cijena za 12,9 posto.

U februaru u odnosu na januar ove godine u prosjeku je zabilježen rast cijena hrane i bezalkoholnih pića za 1,3 posto, alkoholna pića i duhan skuplji su za 0,9 posto, namještaj i kućanski uređaji za 0,7 posto, zdravstvo za 0,7 posto, rekreacija i kultura za 0,3 posto, restorani i hoteli za 0,7 posto, te ostala dobra i usluge za 0,6 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Cijene odjeće i obuće u prosjeku su bile niže za 1,3 posto, stanovanje i režijski izdaci za 0,6 posto, te prijevoz za jedan posto.

Na godišnjem nivou, u februaru ove godine u odnosu na isti mjesec lani, u prosjeku je zabilježen rast nivoa cijena za 12,9 posto. 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.