Ekonomija
Poznat novi vlasnik: Mujo Selimović kupio Hotel Blanca na Vlašiću Podsjetimo, kompanija Stanovi Jadran iz Splita objavila je početkom godine da je prodala firmu Winter Travnik, u čijem je vlasništvu Hotel Blanca Resort & Spa na Vlašiću.
#

Mujo Selimović novi je vlasnik Hotela Blanca koji je u veljači/februaru ove godine prodat za 9,5 milijuna KM, saznaje Akta.ba.

Naime, u Registru privrednih subjekata upisan je novi vlasnik koji je do sada bio nepoznat.

Radi se o BMK INVEST d.o.o. Sarajevo čiji je ugovoreni kapital u Winteru 4.710.289,15 KM.

U vlasničkoj strukturi ove firme je agencija CONSULTING & PR d.o.o. Sarajevo, a njen vlasnik je upravo Mujo Selimović.

Podsjetimo, kompanija Stanovi Jadran iz Splita objavila je početkom godine da je prodala firmu Winter Travnik, u čijem je vlasništvu Hotel Blanca Resort & Spa na Vlašiću.

Dana 13.02.2020. godine u Sarajevu Stanovi Jadran su prodali poslovni udio u visini od 89 posto temeljnog kapitala u društvu Winter Privredno društvo za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu d.o.o. Travnik.

Predsjednik Nadzornog odbora, Jeličić Purko Miroslav, kao imatelj preostalog poslovnog udjela u visini od 11 posto temeljnog kapitala društva Winter d.o.o. također je sklopio kupoprodajni ugovor za prodaju svog poslovnog udjela s istim kupcem, ne navodeći o kojem je kupcu riječ.

 

  

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.