Ekonomija
Rast industrijske proizvodnje u BiH na mjesečnom nivou 1,4 posto Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u septembru u poređenju sa augustom ove godine bilježi rast za 1,4 posto.
#

Agencija za statistiku BiH je objavila da u septembru ove u poređenju sa septembrom prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi pad za 7,4 posto.

U septembru u odnosu na august ove godine proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju je veća za 5,1 posto, kapitalnih proizvoda za 3,5 posto, proizvodnja intermedijarnih proizvoda za 2,7 posto, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju  za 0,1 posto, dok je proizvodnja energije manja za 8,8 posto.

Kada je riječ o godišnjim poređenjima, u septembru ove, u odnosu na septembar prošle godine, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju je veća za 0,8 posto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 5,3 posto, intermedijarnih proizvoda za 6,6 posto, kapitalnih proizvoda za 8,4 posto i proizvodnja energije manja je za 13,9 posto.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.