17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Alarmantno stanje: Pacijente zaražene virusom voze ”zapečaćene” u tubama (FOTO)

U Vuhanu u Kini, gdje se smrtonosni koronavirus prvi put pojavio, ubrzano se gradi bolnica s hiljadu kreveta kako bi mogli primiti sve veći broj pacijenata. Bolnica će biti završena do 3. februara.

Na društvenim mrežama, pojavile su se jezive fotografije pacijenata zaraženih koronavirusom, koje ljekari u bolnice voze “zapečaćene” u plastične tube kako bi se mogućnost zaraze i prelaska virusa na druge ljude svela na najmanju moguću mjeru.

Ljekari na sebi imaju zaštitna odijela, a pacijenta s fotografije koja prikazuje kako otpremaju zaražene u bolnicu poslali su u bolnicu u Huizhou. Osim u tube, pacijente smještaju u posebne karantinske kutije. 

- OGLAS -

 Potvrđeno 830 zaraženih

Do sada je 20 zdravstvenih radnika u Kini zaraženo virusom, a koji su se brinuli o oboljelima od ove smrtonosne bolesti.

Od virusa je do sada umrlo 26 ljudi, a zabrana javnog prijevoza proširila se na deset gradova. U Kini je potvrđeno 830 zaraženih.

Kao mjere opreza nije uvedeno samo zatvaranje gradova i ukidanje javnog prijevoza. Zatvoren je Zabranjeni grad u Pekingu, otkazane su javne proslave kineske Nove godine, a u Hong Kongu su otkazani karneval, kao i nogometne utakmice.

Ubrzani radovi

U Vuhanu, gdje se virus prvi put pojavio, ubrzano se gradi bolnica s hiljadu kreveta kako bi mogli primiti sve veći broj pacijenata. 

Bolnica će biti završena do 3. februara, piše BBC.

Trenutno je na gradilištu bolnice 35 kopača i 10 buldožera.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA