9 C
Sarajevo
20.04.2024

Erdoan: Bez vlade ne mogu se raditi projekti, trebate tu situaciju što prije riješiti

Domaćin sastanka u Palati Srbija bio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Našu zemlju predstavljali su predsjedavajući i članovi Predsjedništva Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik, a Tursku predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan.

“Za nas je ovo veoma važno, jer nakon sastanka počinjemo s formalnim radovima na približavanju Beograda i Sarajevo kroz otvaranje autoputa”, kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On je kazao da su ovakvi sastanci bitni za izgradnju mira u regionu, te da bi uskoro moglo doći do formiranja Vijeća ministara BiH.

- OGLAS -

Član Predsjedništva Šefik Džaferović zahvalio se srbijanskom predsjdniku na organizaciji sastanka, te turskom predsjedniku na učestvovanju u ovakvim sastancima jer je Turska, kako je kazao, faktor stabilnosti u regionu.

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić je kazao kako je sretan što se u Beogradu razgovaralo o konkretnim stvarima, te da se razgovaralo pored autoputa Beograd-Sarajevo i o unaprijeđenju željezničke infrastrukture.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je kazao nakon sastanka da je Turska odlučna da kroz ovakve sastanke pomogne Srbiji i BiH, te da se nada da će ovo zbližiti i ljude u regionu.

“BiH već 12 mjeseci nema vladu i to se treba riješiti, jer bez vlade ne mogu se raditi projekti”, kazao je Erdogan.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA