Ekonomija
Tegeltija i rumunski ambasador Pakuretu o ekonomiji i evropskim integracijama Tegeltija je upoznao je novoimenovanog ambasadora sa mjerama koje Vijeće ministara preduzima u borbi protiv pandemije virusa korona.
#

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Rumunije u BiH Antona Pakuretua, a razgovarali su o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, evropskim integracijama, te o situaciji izazvanoj pandemijom covid-19.

Tegeltija je upoznao je novoimenovanog ambasadora sa mjerama koje Vijeće ministara preduzima u borbi protiv pandemije virusa korona.

Sagovornici su zajednički ocijenili da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i bez otvorenih pitanja, te da u narednom periodu u fokusu odnosa dvije zemlje treba biti intenziviranje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Tegeltija je istakao opredijeljenost Vijeća ministara evropskom putu, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti,  te naglasio da se sva pitanja u vezi sa procesom evropskih integracija moraju rješavati uz poštovanje principa i pravila usaglašenog sistema koordinacije, izrazivši zahvalnost Rumuniji za podršku evropskom putu BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara poželio je dobrodošlicu ambasadoru Pakuretuu u BiH, te mu poželio uspješan predstojeći mandat, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.