Ekonomija
U SAD-u usvojen paket pomoći od 3 bilijuna dolara, Trump mu se protivi Američki Zastupnički dom u petak je tankom većinom usvojio paket mjera pomoći gospodarstvu vrijedan 3 bilijuna dolara koji su predložili demokrati, a predsjednik Donald Trump mu se protivi.
# EPA

Američki Zastupnički dom u petak je tankom većinom usvojio paket mjera pomoći gospodarstvu vrijedan 3 bilijuna dolara koji su predložili demokrati, a predsjednik Donald Trump mu se protivi.

S 208 glasova za i 199 protiv demokrati, koji imaju većinu u Zastupničkom domu, uspjeli su progurati svoj prijedlog kroz taj dom. 

Republikanci, koji kontroliraju Senat, poručili su da će blokirati usvajanje mjera, iako neki republikanci podržavaju predložene mjere, čiji je cilj pružiti saveznu pomoć državama i drugim nižim instancama.

Republikanski predsjednik Donald Trump obećao je da će staviti veto ako i Senat odobri mjere.

Ipak, prijedlog demokrata mogao bi rezultirati novim krugom pregovora s republikancima i Trumpom koji govore o potrebi dodatne zaštite tvrtki zbog pandemije koronavirusa te o novim poreznim olakšicama.

Demokrati se tomu protive.

Od izbijanja pandemije koronavirusa oko 36,5 milijuna Amerikanaca, odnosno više od jedne petine radnika u SAD-u, ostalo je bez posla.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.