Ekonomija
Udruženje banaka: Bankarski sektor BiH je stabilan i likvidan Bankarski sektor u BiH je stabilan i potpuno likvidan, a banke aktivno rade na definisanju različitih modaliteta dostupnosti svih bankarskih usluga svim klijentima, bez obzira na epidemiološku situaciju
#

Bankarski sektor u BiH je stabilan i potpuno likvidan, a banke aktivno rade na definisanju različitih modaliteta dostupnosti svih bankarskih usluga svim klijentima, bez obzira na epidemiološku situaciju, saopćeno je iz Udruženja banaka BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

 U kontekstu aktuelne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, Udruženje banaka Bosne i Hercegovine informisalo je građane da kontinuitet pružanja usluga od strane banaka i likvidnost sektora nisu upitni, te da banke imaju kapacitete i spremnost da se nadalje aktivno prilagođavaju.

“Udruženje banaka u stalnom je kontaktu i usko sarađuje s nadležnim regulatorima u cilju što efikasnijeg prevazilaženja postojeće situacije. Također, u cilju opće zdravstvene zaštite, podsjećamo klijente na preporuku da maksimiziraju intenzitet korištenja digitalnih servisa banaka te da poslovnice posjećuju ukoliko je to zaista neophodno. Prilikom posjeta poslovnicama bit će neophodno da klijenti ispoštuju preventivne mjere kako bi zaštitili sebe i zaposlenike banaka. Treba imati na umu i da korištenje kartica minimizira kontakt s novcem koji može biti prenosnik zaraze”, izjavio je Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka Bosne i Hercegovine.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.