Ekonomija
Adriatic osiguranje četvrtu godinu zaredom vodeće osiguranje na tržištu BiH Četvrtu godinu zaredom Adriatic osiguranje d.d. Sarajevo drži lidersku poziciju na tržištu osiguranja BiH.
#

Prema podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH, u 2021. godini ukupna premija osiguravajućih društava iznosila je 623,9 miliona KM. Adriatic osiguranje s premijom u iznosu 74,32 miliona KM dodatno je učvrstilo vodeću poziciju na tržištu osiguranja BiH te drži najveći tržišni udio u iznosu od 11,9 %, od toga 14,2% u neživotnim osiguranjima, dok u životnim osiguranjima taj udio iznosi 4,3%. Društvo je lider i na tržištu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti sa 143.978  ugovorenih polica.

„Protekla 2021. godina pred nas je stavila dodatne izazove na koje smo u Adriatic osiguranju ne samo uspješno odgovorili, već i dodatno učvrstili vodeću poziciju. Ovi izvrsni rezultati na dinamičnom i zahtjevnom tržištu osiguranja potvrda su našeg dobrog, preciznog planiranja te kvalitetne realizacije poslovnih planova. Rezultate smo ostvarili u prvom redu zahvaljujući trudu naših djelatnika te povjerenju osiguranika koji su u Adriaticu prepoznali pravog i dugoročnog partnera.

  

Ovu poziciju planiramo zadržati i ojačati i u godini koja je pred nama, koja neće biti nimalo jednostavnija. Fokus ćemo staviti na kvalitetu usluge i razvoj osigurateljnih proizvoda, daljnje unaprjeđenje poslovnih procesa, očuvanje profitabilnosti. U ovoj godini naglasak će biti i na edukaciji djelatnika, a nastavit ćemo i s procesom tehnoloških inovacija“, izjavila je Marina Miočić-Hamidović, predsjednica Uprave Adriatic osiguranja.     

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.