Ekonomija
Ajnadžić posjetio MZ Pionirska dolina Završena izgradnja nogometnog terena, započinje asfaltiranje dijela Nahorevske ulice.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je u nedjelju 4. oktobra 2020. godine mjesnu zajednicu Pionirska dolina gdje su u toku završni radovi na nekoliko projekata, ali i gdje bi u narednim danima trebala započeti realizacija novih infrastrukturnih projekata.

Ajnadžić je zajedno sa vijećnikom Velijom Katicom, te predstavnicima Mjesne zajednice Pionirska dolina i Centra za sport i rekreaciju obišao lokalitet u Nahorevskoj ulici gdje su u toku završni radovi na izgradnji i opremnju nogometnog igrališta.

Kako su istakli iz Centra za sport i rekreaciju, ustanove koja je angažovana da gradi i održava dječija i sportska igrališta u Centru, na navedenom igralištu je preostalo da se postave mreže na golove i rasvjeta.

Podloga terena je obnovljena, markirana, postavljena je zaštitna ograda oko igrališta, a u narednom periodu u neposrednoj blizini ovog biće izgrađeno i basket i ciciban igralište. Na okolnoj površini, koja je bila zapuštena, zasađena je trava i izvršeno hortikulturno uređenje.

Nakon toga načelnik Ajnadžić je najavio da će narednim danima, od objekta u kojem je smještena Jedinica za specijalističku podršku do prvog mosta u Nahorevskoj ulici započeti obnova saobraćajnice gdje će pored novog asfalta i ostalih neophodnih radova biti izgrađene i pješačke staze sa obje strane.

Po uzoru na most kod Psihijatrijske bolnice u Jagomiru načelnik Ajnadžić je najavio proširenje i dva preostala mosta u neposrednoj blizini, kao i postavljanje nastrešnica na stajalištima javnog gradskog prevoza. 

 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.