Ekonomija
Ambulanta na Šipu seli u nove prostorije Kako je javnost upoznata do ovakvog dogovora je došlo nakon što su obilne kišne padavine prouzrokovale plavljenje prostorija porodične ambulante na Šipu koja je zbog toga morala biti zatvorena, jer prostorije nisu bile uslovne za rad.

Danas je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, te predstavnicima JU „Domovi zdravlja Kantona Sarajevo“, koje je predvodio direktor ove ustanove Muhamed Ahmić, obišao objekat na Šipu gdje je planirano otvaranje nove ambulante za ovo područje.

–Ponudio sam dva rješenja od kojih je jedno da odmah obnovimo postojeće prostorije ambulante porodične medicine koja je smještena u montažnom objektu u Ulici Dejzina Bikića broj 6, što je slabije rješenje ili da sačekamo useljenje u nove prostorije površine od gotovo 150 metara kvadratnih, što planiramo završiti do kraja mjeseca augusta. Izgradnja objekta na Šipu, koji je namijenjen za smještaj ruševinaca, je završena i ostalo je još vanjsko uređenje, koje planiramo započeti ubrzo i to je preduslov za tehnički prijem objekta i useljenje. Do tada ćemo obaviti potrebne građevinske zahvate poput izgradnje pristupne rampe za invalidna lica te odvojiti mokri čvor namijenjen osobama sa invaliditetom, objasnio je Ajnadžić.

Direktor Ahmić se zahvalio na velikoj podršci Općine Centar ovoj zdravstvenoj ustanovi i utvrdio da će nove prostorije, između ostalog, omogućiti rad ljekara u dvije smjene što je veoma važno za lokalno stanovništvo koje će na ovaj način dobiti najbolju medicinsku njegu koju pružaju ambulante porodične medicine.

Kako je javnost upoznata do ovakvog dogovora je došlo nakon što su obilne kišne padavine prouzrokovale plavljenje prostorija porodične ambulante na Šipu koja je zbog toga morala biti zatvorena, jer prostorije nisu bile uslovne za rad. Do otvorenja nove ambulante stanovnici ovog dijela općine Centar će dobijati ljekarske usluge u ambulanti porodične medicine na Koševskom brdu. Današnjem obilasku su također u ime Općine Centar prisustvovali savjetnik općinskog načelnika za investicije Mustafa Resić i pomoćnik načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović, kao i direktorica Doma zdravlja Vrazova Amela Kečo. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.