Ekonomija
Dani poduzetništva žena u My Face-u Dani poduzetništva žena, tradicionalna manifestacija koja svake godine okupi oko 200 poduzetnica iz BiH otvorena je u My Face-u, u Sarajevu

“Udruženje poslovnih žena u BiH” na taj način već niz godina promovira poduzetništvo i pomaže poduzetnicama da svoje proizvode dizajniraju i plasiraju na tržište. Svečanom ceremonijom otvaranja, uz bogat program, predstavljeni su tradicionalni proizvodi bh. žena.

Ovogodišnju manifestaciju uveličala je i modna revija “Žena u ogledalu bh. tradicije” koju su priredila prva imena bh. dizajna Adnan Hajrulahović Haad, Dijana Kozadra, Melisa Hujić, Nerma Begović, Vera Bujak i tim Sana Linea iz Kostajnice.

Aida Zubčević je najavila kako će imati važnu konferenciju s političarkama, te da nastoje napraviti jednu mrežu kako bi zajednički radili na unapređenju tog sektora.

Manifestacija će, između ostalog, okupiti poslovne žene iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, kao i iz Slovačke, Mađarske, te naše žene koje žive u Austriji i imaju svoje poslovno udruženje.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.