10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Milan Tegeltija prekinuo godišnji odmor i za vikend “nastupa” na stručnom seminaru u Neumu

Pored predsjednika VSTV-a uvodničar na neumskom savjetovanju bi će i Hakija Zajmović, predsjednik Udruženja sudija/sudaca Federacije Bosne i Hercegovine.

Iako je Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća prošle nedjelje najavio da odlazi na jednomjesečni odmor odakle će pratiti rasplet afere “Potkivanje”, očigledno je da su ga zaključci Disciplinske komisije VSTV-a ohrabrili da promijeni odluku i nastavi sa uobičajenim aktivnostima.

Kao što je poznato, Disciplinska komisija VSTV-a je odbacila zahtjev Disciplinskog tužitelja da se Tegeltija udalji sa te dužnosti do okončanja disciplinskog postupka koji se protiv njega vodi zbog neprimjerenih kontakata registriranih na video snmku kojeg je objavio portal “Žurnal”.

- OGLAS -

Tako će Milana Tegeltija, oslobođen svih hipoteka i repova, ovog vikenda sudjelovati na stručnom savjetovanju koje se organizira u Neumu od 9. do 12. juna na kojem će biti jedan od uvodničara. Skup je naslovljen: “Primjena materijalnih i procesnih odredbi krivičnih zakona u Bosni i Hercegovini”.

Pored predsjednika VSTV-a uvodničar na neumskom savjetovanju bit će i Hakija Zajmović, predsjednik Udruženja sudija/sudaca Federacije Bosne i Hercegovine.

Tokom trajanja afere “Potkivanje” u medijima i javnosti su se javile dileme oko radno-pravnog statusa Milana Tegeltije, pa nije bilo sasvim jasno gdje je on zapravo stalno zaposlen i gdje prima plaću.

Portal “SB” pojašnjava tu nedoumicu. Milan Tegeltija je zaposlen u Osnovnom sudu u Banja Luci i to u Parničnom odjeljenju toga Suda. Na ovoj dužnosti koju (ne)obavlja formalno prima mjesečnu plaću od 3.000 KM. Na dužnosti predsjednika VSTV-a Milan Tegeltija radi za mjesečni paušal od 1.300 KM.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA