Ekonomija
Dogs Trust događaj u Sarajevu: "Moj pas i ja, prava drugara dva" Ovo druženje će biti prilika da se prvi put susretnu i svi koji su se do sada prijavili za aktivnost Dogs Trust BFF
#

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH organizuje druženje koje za cilj ima podići svijest o ključnoj ulozi koju odgovorno vlasništvo pasa, udomljavanje i pozitivan odnos prema ljubimcima ima i za dobrostanje zajednice i za dobrobit pasa, i to u četvrtak, 28. novembra 2019. godine u zagrijanom šatoru na lokaciji Glavna bina, Vilsonovo šetalište, između kafea Tito i Historijskog muzeja, s početkom u 18:00 sati.

Na događaj su pozvani svi vlasnici pasa, ljubimci koji se dobro slažu s ljudima i drugim psima, predstavnici institucija i stranih organizacija te ambasada, veterinarski stručnjaci, i svi drugi ljubitelji pasa i prijatelji Fondacije Dogs Trust.

"Na samom događaju, posjetioci će imati priliku da učestvuju u interaktivnim prezentacijama o važnosti mentalne stimulacija pasa te načinima da ljubimci zadovolje svoju želju za rješavanjem mentalnih problema, kao i o tome kako odabrati ljubimca s kojim će se porodica najbolje slagati i koji će stoga biti sretan i zbrinut do kraja svog života", naveli su organizatori.

Ovo druženje će biti prilika da se prvi put susretnu i svi koji su se do sada prijavili za aktivnost Dogs Trust BFF

Kao rezultat Facebook takmičenja u okviru kojeg su vlasnici pasa snimili kratke video zapise na teme kompatibilnosti sa svojim psima, te svega što su svoje pse naučili kroz metode nagrađivanja i pozitivne motivacije koje su naučili u Dogs Trust Školi za pse, “producentima” prvih 10 klipova s najvećim brojem Facebook lajkova, bit će uručene vrijedne glavne nagrade koje između ostalog sadrže i puzle za pse te poklon bon u vrijednosti od 30 KM, dok će svi učesnici također kući ponijeti korisne poklone, uključujući kabanicu za svog psa.

Događaju će, pored našeg tima u BiH, po prvi put prisustvovati novi Izvršni direktor Fondacije Dogs Trust, Owen Sharp, te još nekoliko članova Glavnog ureda", saopćili su iz Fondacije Dogs Trust.

 

  
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.