Ekonomija
Dogs Trust otvara platformu za seriju besplatnih stručnih webinara putem aplikacije Zoom otvorenih za veterinarske stručnjake ali i javnost Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH u petak, 17.4.2020. godine organizuje prva dva besplatna stručna webinara za veterinarske stručnjake ali i javnost. Obje radionice će biti organizovane putem aplikacije Zoom, prva u 16, a druga u 17 sati.
#

 Predstavništvo kroz ovaj kanal u narednom periodu planira seriju sličnih online seminara uz učešće renomiranih lokalnih i međunarodnih predavača.

Seminar u 16 sati na temu  veterinarske brige o ljubimcima u uslovima pandemije COVID 19 vodit će dr. sc. Slaven Grbić,  doktor veterinarske medicine i doktor nauka koji je inače i direktor FECAVA (Evropske federacije udruženja veterinara male prakse) za BHSAVA (Udruženje veterinara za male životinje u BiH), te predsjednik UEVH (Federacija veterinara Evrope).

Na radionici će biti predstavljeni naučni dokumenti koje su donijele ključne veterinarske organizacije u svijetu i Evropi s ciljem da važne informacije stignu do svakog veterinara, vlasnika psa, ali i do javnosti. Urgentna potreba za ovakvim dokumentima nastala je zbog pojavljivanja slučajeva napuštanja vlasničkih pasa u velikim gradovima uzrokovanih neopravdanim strahom da ljubimci mogu prenijeti COVID 19.

Drug webinar će biti održan u 17 sati na engleskom jeziku. Predavač, Hayley M. Walters, Veterinarska tehničarka specijalizirana u dobrobiti i anesteziji s Univerziteta u Edinburgh-u, i konsultant u Dogs Trust Programu obuke veterinarskog osoblja, govorit će o prepoznavanju bola i njegovom tretmanu kod pasa i mačaka u kliničkim uslovima.

 

Prijavite se na jedan ili oba besplatna webinara što prije – broj učesnika je ograničen.

http://www.dogstrust.ba/dogs-trust-otvara-platformu-za-seriju-besplatnih-strucnih-webinara-putem-aplikacije-zoom-otvorenih-za-veterinarske-strucnjake-ali-i-javnost/

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.