Ekonomija
Euro – metali ostvarili odlične poslovne rezultate u prošloj godini, u savremeni Steel Centar investirano novih 1,5 miliona KM Euro - metali, članica Hifa Oil Grupacije i lider na BH. tržištu metala i konstrukcijskih čelika, ostvarila je odlične poslovne rezultate u protekloj godini. Izvoz je povećan za 143 posto u odnosu na 2018. godinu, prodata je rekordna količina čelika,

«Naš cilj je biti regionalni lider u  obradi, ponudi i distribuciji proizvoda i poluproizvoda crne metalurgije, odnosno metala i konstrukcijskih čelika, te zadržati brzinu, fleksibilnost i kvalitet u poslovanju. S obzirom da je proces izgradnje i proširenja skladišnih kapaciteta, kao i samog asortimana roba, finaliziran u 2018. godini, prošle godine fokusirali smo se na segment usluga, odnosno širenje i modernizaciju našeg STEEL CENTER-a. Na taj način smo kroz svoje dugoročne poslovne ciljeve, kupcima i poslovnim partnerima obezbijedili sveobuhvatan asortiman proizvoda i usluga u oblasti savremene obrade i distribucije metala”, kazao je Jasmin Subašić direktor kompanije Euro – metali.

Tako je u Euro – metalima lani investirano novih 1,5 miliona KM, a najveći dio sredstava je uložen u nabavku najnovije opreme za lasersko rezanje metala. Nabavkom ovog lasera, pored ranije puštenih u rad plazmi, savijačica i pila, kompletiran je mašinski park STEEL CENTER-a Euro - metala koji posjeduje kompletnu opremu za rezanje, savijanje i drugu obradu svih vrsta metala. Time je u cjelosti zaokružen sistem podrške metalskom sektoru u BiH, kao i regionu, jer sada proizvođači na jednom mjestu mogu dobiti materijal koji je dimenzijama i oblikom pripremljen za njihovu proizvodnju.

Osnovu asortimana Euro - metala čine toplo valjani limovi u kvalitetu S235 i S355, hladnovaljani i pocinčani limovi, cijevi (šavne i bešavne), puni čelik (kvadratni, okrugli, plosni), nosači, ugaoni profili, specijalni čelik (čelik u kvalitetu), a pored toga kupcima nude i usluge sječenja na CNC laseru, CNC plazmi s 3D glavom i gasnom rezaču, usluge savijanja, kao i usluge sječenja na automatskim pilama.

Trenutno posluju na tri prodajna mjesta: Doboj Jug sa sjedištem i centralnim skladištem, Sarajevo - Rajlovac i Mostar.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.