Ekonomija
Javni poziv mladima za pokretanje kreativnog IT vlastitog biznisa Javni poziv se objavljuje u okviru projekta EU4Business kojeg finansira Evropska unija u vrijednosti 15 miliona eura, a realizuju ga GIZ, UNDP i ILO.
#

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo poziva zainteresovane mlade osobe od 18 do 35 godina s područja Kantona Sarajevo da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija. Prijave je moguće predati do 7. augusta 2020. godine popunjavanjem online formulara koji je dostupan na ovom linku.  

Učesnici će kroz ovaj program dobiti stručnu podršku u jačanju svojih vještina u poduzetništvu i poslovnom planiranju, odnosno u izradi biznis plana. Pokretanje poduzetničkih poduhvata koji budu ocijenjeni kao najbolji će se finansijski podržati bespovratnim sredstvima i mentorskim programom u prvoj godini poslovanja. U ukupni program obuke biće uključeno najmanje 125 polaznika, dok će 25 najbolje ocijenjenih dobiti finansijsku podršku u najvećem iznosu od 10.000 KM za pokretanje biznisa. Javni poziv je namijenjen mladim osobama koje su profesionalci iz oblasti grafičkog dizajna, multimedije, razvoja softvera, upravljanja mrežama ili operativnim sistemima sa naglaskom na visokoobrazovane osobe. Kroz ovaj projekat ovim mladim osobama će omogućiti da svoje znanje iz pomenutih oblasti primjene u različitim industrijama kroz vlastiti održivi biznis. Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzeti u razmatranje. Tekst javnog poziva sa potrebnim linkovima za prijavu je objavljen i na web stranici Općine Centar: http://www.centar.ba/upload/documents/Mladi/20200708%20Javni%20poziv%20Biznis.pdf, kao i na web stranicama svih članica Lokalnog partnerstva Centar Sarajevo. Sve potrebne dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti upitom na mail: [email protected]

Javni poziv se objavljuje u okviru projekta EU4Business kojeg  finansira Evropska unija u vrijednosti 15 miliona eura, a realizuju ga GIZ, UNDP i ILO.

Lokalno partnerstvo Centar čine Općina  Centar, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalni Burch univerzitet, Bit Alijansa i DVC Solutions.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.