Ekonomija
Mališani iz Doma na Bjelavama se ponovo igraju na obnovljenom ciciban igralištu Na igralištu kod Doma Bjelave urađena je kompletna rekonstrukcija što podrazumijeva zamjenu podloge, te postojećeg mobilijara kojeg čine kule penjalice, njihalice, ljuljačke, tobogani, vrteške...

Kako je predviđeno dinamikom radova Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač i glavni finansijer Općina Centar, uspjela je okončati radove na rekonstrukciji ciciban igrališta u dvorištu Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa direktoricom JU „Centar za sport i rekreaciju“ Sabinom Špago posjetio ovo igralište koje je predato na upotrebu štićenicima Doma na Bjelavama.

Na igralištu kod Doma Bjelave urađena je  kompletna rekonstrukcija što podrazumijeva zamjenu podloge, te postojećeg mobilijara kojeg čine kule penjalice, njihalice, ljuljačke, tobogani, vrteške...

Vrijednost ovih radova iznosi oko 20.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar. Za sveukupnu podršku koju Općina Centar i JU „Centar za sport i rekreaciju“ pružaju štićenicima i osoblju Doma na Bjelavama direktor ove ustanove Tarik Smailbegović je uručio zahvalnice načelniku Ajnadžiću i direktorici Špago tokom njihove posjete.

Naredni projekat kojeg realizuje JU „Centar za sport i rekreaciju“ jeste rekonstrukcija ciciban igrališta u Ulici branilaca Šipa gdje su započeli radovi na obnovi podloge, te mobilijara. 

Ova Javna ustanova ima obavezu da održava 20 ciciban igrališta i jedan sportski teren na području Centra.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.