Ekonomija
Mirna protestna šetnja u organizaciji Platforme za progres Mirna protestna šetnja stranke Platforme za progres, zbog nezadovoljstva rada trenutne vlasti ali i odgađanja izbora.
#

U subotu, 30.05.2020. godine u 11:55 ili simbolično 5 do 12 održat ćemo mirnu protestnu šetnju koja će početi sa Baščaršije (ispred Sebilja) do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Nezadovoljni radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama, želimo mirnim putem glasno poručiti: Dosta je bilo šutnje!

Kroz inicijative, prijedloge, saopćenja za javnost do sada smo ukazivali na mnoge probleme u našoj državi i moguća rješenja u čijem kreiranju su učestvovali svi organi Platforme kao i eksperti koji nisu registrovani članovi Platforme. Po svemu sudeći, bezuspješno. Iz tog razloga smo odlučili mirnom protestnom šetnjom poručiti da je moguće imati stabilnu budućnost bez afera!

Obilježja, natpisi i transparenti uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, koji pozivaju na mržnju i nasilje, su nepoželjni i biće uklonjeni od strane organizatora.

Svim pojedincima, nevladnim organizacijama, političkim subjektima, udruženjima koji su pružili podršku u organizaciji mirne protestne šetnje se nesebično zahvaljujemo, a svi koji se odluče pridružiti našoj protestnoj šetnji dužni su poštovati sve epidemiološke mjere i pravila organizatora.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.