Ekonomija
Naredne sedmice počinje projekat „Fitness ljeto 2019“ Općina Centar u saradnji sa Udruženjem građana „Klub sporta Fit & Fun“ u periodu od 8. do 31. jula 2019. godine na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ na Koševu realizuje projekat pod nazivom „Fitness ljeto 2019“
#

Organizator projekta je pomenuto Udruženje uz finansijsku podršku Općine Centar, a cilj je potaknuti što više ljudi da uz podršku profesionalaca uživaju u kombinaciji fitnessa, prirode i zdravog načina života.

Projekat podrazumijeva besplatno vježbanje na otvorenom za sve građane dva puta sedmično i to ponedjeljkom od 19 i srijedom od 18 sati, a očekuje se učešće oko 500 ljubitelja fitnessa svih starosnih kategorija.

Fitness je pojam za sve što nas čini „fit“. Označava stanje dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja, dobre tjelesne kondicije nastale kao rezultat redovitog tjelesnog vježbanja i pravilne prehrane.

Uz redovnu fizičku aktivnost čovjek se psihički i mentalno oslobađa stresa i loših misli i na taj način čuva svoje psihičko i mentalno zdravlje.

Početak projekta je u ponedjeljak u 19 sati, stoga pozivamo sve zainteresirane građane da budu dio dobre zabave, te potpuno besplatno učine nešto korisno za svoje zdravlje.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.