Ekonomija
Neum Hair Week: Veliki regionalni frizerski event po prvi put u Neumu Frizerski eventi koji okupljaju veći broj frizera na jednom mjestu česti su događaji u svijetu, a nisu inovitet ni u našem regionu u čemu svakako prednjače Hrvatska i Srbija.
#

Što se tiče Bosne i Hercegovine redovno se, izuzev posljednjih godina tokom trajanja pandemije, održavaju  uglavnom frizerske edukacije, državna takmičenja frizera te brojni drugi eventi edukativnog karaktera čije je trajanje u gotovo svim slučajevima bilo ograničeno na jedan dan.

Ideja za održavanje jednog ovakvog trodnevnog frizerskog eventa u Neumu, jedinom bh. gradu na moru, rodila se još prije nekoliko godina.

ŠTA PREDSTAVLJA NEUM HAIR WEEK?

NEUM HAIR WEEK zamišljen je kao regionalni trodnevni frizerski event posvećen edukacijama na kojima će se predstaviti najeminentniji frizerski, ekonomski i marketinški stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije s ciljem educiranja frizera učesnika, prezentacije najnovijih trendova u svijetu frizerstva u nadolazećoj sezoni te promocije inovativnih frizerskih preparata i savremenih tehnika u radu.

Uz najavljujući slogan “Svi frizeri na jednom mjestu, na moru”, NEUM HAIR WEEK također je i event za druženje, upoznavanje i umrežavanju frizera međusobno zbog educiranja i razmjene iskustava u radu kao i za povezivanje frizera i specijaliziranih prodavaca frizerske opreme i preparata.

NEUM HAIR WEEK je ponajviše event za promociju frizerstva općenito kao zanata kojim se bavi cca. 12.000 osoba u BiH. (Nezvanični podaci Saveza frizera u BiH).

Za informacije o svim detaljima eventa koji će se održati od 06. do 08. Maja u Hotelu Grand Neum zapratite stranice NEUM HAIR WEEK na Facebooku i Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ₦ɆɄⲘ Ħ₳ƗɌ ₩ɆɆԞ (@neumhairweek)

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.