Ekonomija
Općina Stari Grad nastavlja brigu za svoje građane: Otvorene dodatne linije za pomoć i prijavu ugroženih Imajući u vidu da je veliki broj osoba usljed pandemije korona virusa ostao bez posla, da je izražen broj socijalno ugroženih slučajeva, da je mnogo onih koji žive sami i o njima nema ko da brine, Općina Stari Grad će nastaviti brigu za svoje građane
#

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić dao je nalog rukovodiocima nadležnih službi da stave u funkciju i dodatne telefonske linije u službama za pozive građana kojima je potrebna pomoć usljed povećanog broja zaraženih korona virusom, kao i sve većeg broja lica u stanju socijalne potrebe.

Pored ranije objavljenih brojeva 033/ 282 364 i 033/ 282 447, građani se od danas mogu obraćati i na brojeve 033/282 359, 033/282 336 i 033/282 400, kao i putem mobitela 061 547 541.

Zahtjevi koji se prime od 07,30 do 15,00 sati obrađivat će se tog dana, a zahtjevi putem mobitela će se primati u toku 24 sata, ali ako su zaprimljeni poslije 15,00 sati obrađivat će se tek narednog dana.

 

Mole se građani da pozovu ove brojeve telefona ukoliko znaju da u njihovom komšiluku žive stare i bolesne osobe kojima je potrebno osigurati hranu, ogrjev ili drugu vrstu pomoći ili su upoznati sa slučajevima porodica koje žive u teškim uslovima (porodice sa više članova, sa teško oboljelim osobama i sl)  i dodatno su pogođeni situacijom izazvanom korona virusom. Ovo je vrijeme kada je potrebno da pokažemo humanost i pomognemo jedni drugima. Općina Stari Grad će, kao odgovorna lokalna zajednica predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, uputiti na teren predstavnike nadležnih službi, svaki zahtjev za pomoć će se obraditi i djelovati u skladu sa potrebama.

 

„Naša je obaveza da pomažemo građane, stare, bolesne, socijalno ugrožene i privrednike i sva naša pažnja će biti usmjerena prema njima. Građani su nam prioritet, a posebno

briga o svakom pojedincu u ovom teškom vremenu i periodu pandemije korona virusa,” izjavio je načelnik Hadžibajrić.

 

 

 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.