Ekonomija
Osnivač Neum Hair Weeka Ajdin Latić: Ovaj događaj će postati tradicionalan (FOTO) Glavni cilj našeg projekta "Neum Hair Week" osim promocije frizerstva bio je promocija Neuma, rekao je Ajdin Latić

Neum Hair Week, veliki regionalni frizerski event, održao se u hotelu "Grand" i trajao je tri dana. Frizerski eventi, koji okupljaju veći broj frizera na jednom mjestu, česti su događaji u svijetu, a nisu novitet ni u našem regionu u čemu svakako prednjače Hrvatska i Srbija. 

Što se tiče Bosne i Hercegovine redovno se, izuzev posljednjih godina tokom trajanja pandemije, održavaju uglavnom frizerske edukacije, državna takmičenja frizera te brojni drugi eventi edukativnog karaktera čije je trajanje u gotovo svim slučajevima bilo ograničeno na jedan dan.

Ideja za održavanje jednog ovakvog trodnevnog frizerskog eventa u Neumu, Neum Hair Week zamišljen je kao regionalni trodnevni frizerski event, posvećen edukacijama na kojima su se predstavili najeminentniji frizerski, ekonomski i marketinški stručnjaci iz regiona s ciljem educiranja frizera učesnika, prezentacije najnovijih trendova u svijetu frizerstva u nadolazećoj sezoni te promocije inovativnih frizerskih preparata i savremenih tehnika u radu. jedinom bh. gradu na moru, rodila se još prije nekoliko godina. 

 

Osnivač i jedan od organizatora ovog projekta Ajdin Latić i podijelio svoje utiske.

 - Frizerski eventi ovakvog tipa koji traju nekoliko dana održavali su se u većim gradovima u regionu, ali u Bosni i Hercegovini ovo je prvi event ovakvog nivoa. Glavni cilj našeg projekta "Neum Hair Week" osim promocije frizerstva bio je promocija Neuma, jedinog bh. grada na moru i promocija Bosne i Hercegovine. Imali smo učesnike iz svih zemalja regiona, a čak smo imali jednu grupu učesnika iz Švedske - rekao je Latić.

  

Kaže da su svi uživali i da je ovo lijepo iskustvo.

  - Prelijepa priča i sada već sasvim sigurno tradicionalni događaj koji će se održavati početkom maja svake godine u Neumu. Iako se održava po prvi put te je u početku zamišljen kao pilot projekt, "Neum Hair Week" izazvao je veliki interes i javnosti, i frizera i medija. Već sada dobivamo mnoštvo prijedloga i upita o idućoj godini - kazao je Latić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.