15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

MUP: Porodica Vučić nije povezana sa slučajem ‘Jovanjica’

Afera ’Jovanjica’, o navodnoj poveznosti vrha vlasti Srbije sa uhapšenim za proizvodnju droge, otvorena je krajem 2019. godine kada je na istoimenom poljoprivrednom imanju kod Stare Pazove pronađena plantaža marihuane. Uhapšeno je devet osoba, među kojima i vlasnik imanja Predrag Koluvija koji je osumnjičen da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane, kao i da je falsifikovao isprave i nedozvoljeno držao oružje.

Saznanja da je državni vrh upleten u proizvodnju marihuane na “Jovanjici”, te da je uhapšeni vlasnik tog imanja Predrag Koluvija pozvao Vučićevog brata Andreja nakon što je bio lišen slobode, iznosili su poslanik opozicione Narodne stranke, članice Saveza za Srbiju, Miroslav Aleksić i drugi predstavnici opozicije.

“Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem. To odgovorno tvrdim kao načelnik Odeljenja koje je vodilo istragu i kao neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv Predraga Koluvije”, izjavio je Milenković koji je rukovodio akcijom i dodao da je kompletna istraga sprovedena adekvatno i zakonito.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA