Ekonomija
Redžo Bekto i kompanija EMKA obezbjedili dva respiratora za potrebe Kantonalne bolnice Goražde Kako je stanje sa tehničkom i medicinskom opremom u Kantonalnoj bolnici Goražde jako teško, što zbog finansijske situacije, što zbog otežane nabavke pojavom Koronavirusa, svoju ljudskost i društvenu odgovornost pokazali su pojedinci i kompanije.
#

 

Oprema je trenutno jako tražena pa je i skoro nemoguće naći, ali smo imali sreću da preko prijatelja i pozananika uspijemo da dođemo do dobavljača. Dva respiratora su kupljena privatnim sredstvima Redža Bekta i sredstvima kompanije EMKA, te danas kreću iz Njemačke prema Goraždu i u narednih par dana biće isporučeni kantonalnoj bolnici Goražde.

Želio bih napomenuti da sam također zajedno sa Amirom Ćoralićem privatnim sredstvima već jutros nabavio preko stotinu profesionalnih zaštitinih odjela za potrebe Kantonalne bolnice Goražde.

Ovim pomoć Goraždu i našim sugrađanima neće biti prekinuta u stalnom sam kontaktu sa poznanicima, prijateljima i činim nad ljudske napore da što hitnije obezbjedim neophodnu medicinsku, tehničku i svaku drugu pomoć našim sugrađanima, te im želim poručiti da ćemo zajedno pobjediti i ovu bitku.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.