Biznis
Sutra uručenje certifikata polaznicima besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika Za ovu namjenu Općina je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 7.000 konvertibilnih maraka.
# Agencije

U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Ulica Jelića 1) u četvrtak 6. decembra 2018. godine sa početkom u 12 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će polaznicima besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika, koji je za mlade uzrasta od 15 do 30 godina sa područja ove lokalne zajednice realizirala Općina u saradnji sa Školom za strane jezike „Poliglot“, uručiti certifikate. 

Namjera projekta je podstaći mlade ljude da kroz učenje stranog jezika prošire svoje vidike, ali i da radom na sebi steknu korisno znanje i vještine, a što je i jedan od prioriteta općinske Strategije prema mladima za period 2014-2020. godine.


Imajući to u vidu, a s obzirom da poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uslova prilikom zapošljavanja i sticanja konkurentnosti na tržištu rada, Općina Centar već treću godinu zaredom organizira besplatne kurseve stranih jezika. Realizacijom projekta u protekle tri godine omogućeno je da 380 mladih sa područja općine Centar pohađa po 36 besplatnih časova iz njemačkog i engleskog jezika, a Općina je za ovu namjenu izdvojila 24.000 KM.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.