Ekonomija
Turbo Trade podržao rad regionalnog odbora Merhameta Sarajevo Regionalni odbor Merhameta Sarajevo dobio je vrijednu podršku. Naime, od danas topli obroci lakše će stizati na kućni prag brojnih korisnika.

 

- Zahvaljujući dobrim ljudima koji su socijalno osviješteni i koji osjećaju potrebu da pomognu ljudima u nevolji, korisnici Regionalnog odbora Merhamet Sarajevo od danas se mogu osjećati sretnijim i zadovoljnijim. Neće dugo morati da čekaju da im na kućnu adresu stigne prehrambeni paket ili topli obrok koji se svakodnevno priprema u javnoj kuhinji Imaret.

Shvativši u kakvoj se situaciji nalaze korisnici Merhameta, a koji su stariji od 65 godina i ne mogu napuštati svoje domove, odlukom Federalnog kriznog štaba, uzrokovanog pojavom Corona virusa, bez velike dvojbe Adnan Kovačević, direktor autosalona Turbo Trade posudio nam je vozilo iz svoje kompanije. U prostorijama kompanije Turbo Trade upriličeno je i potpisivanje Ugovora o posudbi vozila između Adnana Kovačevića direktora autosalona Turbo Trade i Muniba Bujaka direktora RO Merhamet Sarajevo. RO Merhamet Sarajevo, za ovaj veliki humani gest, duguje veliku zahvalnost komaniji Turbo Trade na čelu sa njegovim direktorom, gospodinom Kovačevićem. Ovo je ujedno i poziv drugim pojedincima i kompanijama, posebno u novonastaloj situaciji u vrijeme pandemije Corona virusa, da ne zaborave najranjivije kategorije društva – stoji na Facebook stranici Regionalnog odbor Merhameta Sarajevo.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.