8.8 C
Sarajevo
19.03.2024

Papa pohvalio sastanak Donalda Trumpa i Kim Jong Una

“U posljednjih nekoliko sati u Koreji smo vidjeli dobar primjer kulture susretanja. Pozdravljam njegove sudionike, uz molitvu da ovaj važan potez pridonese idućem koraku na putu prema miru, i ne samo na tom poluotoku, nego za dobro cijelog svijeta “, rekao je Papa pred tisućama okupljenih na nedjeljnoj misi na Trgu svetoga Petra.

Trump je postao prvi američki predsjednik koji je u nedjelju stupio na tlo Sjeverne Koreje gdje se u Demilitariziranoj zoni koja razdvaja dvije Koreje sastao s njezinim vođom Kim Jong Unom te pristao nastaviti s nuklearnim pregovorima.

Kada se prošle godine sastao s Papom, predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in, koji je katolik, prenio mu je Kimov poziv da posjeti Sjevernu Koreju.

- OGLAS -

Vatikanski dužnosnici kazali su kako će Papa, koji je ustrajno pozivao na zbližavanje dviju Koreja, razmotriti zamisao o takvom putovanju uz određene uvjete, osobito ako to bude moglo pridonijeti u izgradnji mira.

Moon je rekao da mu je Papa, koji ove godine planira posjetiti obližnji Japan, kazao da će “definitivno odgovoriti” na službeni, pisani Kimov poziv, no malo je vjerojatno da je takav poziv već upućen.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA