Ekonomija
Uposlenici Porsche BH u akciji pošumljavanja Živimo u vremenu velikih klimatskih promjena širom svijeta kada je zaštita okoliša od enormnog značaja

Zagađenje zraka je sve veće, pa je stoga sadnja drveća veoma bitna kako bi šume bile što kvalitetnije i mogle apsorbirati štetne čestice. Masovnom pošumljavanju koje je Vlada Kantona Sarajevo organizirala u saradnji sa KJP Sarajevo-šume, a koje za cilj ima sadnju 500.000 mladih stabala, u subotu su se pridružili i uposlenici kompanije Porsche BH d.o.o. i Porsche Inter Auto Sarajevo d.o.o.. Pošumljavanje je vršeno na Igmanu na području Pomoli-Crni vrh gdje su uposlenici pomenutih kompanija, predvođeni članovima Uprave Porsche BH, zasadili 1.500 sadnica smrće, i na taj način dali još jedan doprinos očuvanju prirode.

Ističući kako akcija pošumljavanja ima i edukativni karakter, Senad Olovčić, direktor Porsche BH, kazao je kako je Uprava kompanije ponosna na ekološku svijest i volonterski duh svojih uposlenika od kojih su neki od njih poveli i svoju djecu. „Briga o očuvanju naše prirode i briga o zajednici su bitni elementi kulture naše kompanije. Implementacija elektromobilnosti koju kao uvoznik automobila Volkswagen grupacije za Bosnu i Hercegovinu predvodimo, samo je jedan od načina da doprinesemo očuvanju čovjekovog zdravlja i prirode“, istakao je Olovčić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.