Biznis
Završeno asfaltiranje Kemal-begove ulice u Centru Prema utvrđenoj dinamici i prije snježnih padavina radnici građevinske firme „Mibral“ su uspjeli okončati radove na asfaltiranju 170 metara saobraćajnice u Kemal-begovoj ulici koja je smještena između Alipašine i Koševo ulice

Tokom izvođenja radova na uređenju ove saobraćajnice u centru grada, čiji je finansijer Općina Centar, uklonjeni su stari ivičnjaci i trotoari, nakon čega je postavljena nova podloga duž saobraćajnice i trotoara, kao i novi betonski ivičnjaci.

S obzirom na godišnje doba novi asfalt, duž trotoara u Kemal-begovoj ulici, planiran je sa poboljšanjem vremenskih prilika.

Prije pomenutih radova na uređenju ove saobraćajnice, Općina Centar je finansirala rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u iznosu od 300.183 KM.

Tokom realizacije ovog projekta radnici su zamijenili cijevi potisnog i distributivnog vodovodnog cjevovoda, te fekalne i oborinske kanalizacije, nakon čega su obavili testiranje, čišćenje i dezinfekciju nove vodovodne mreže. 

Pomenuti radovi su okončani na osnovu sporazuma o realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici, kojeg su potpisali načelnik  Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predstavnik Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ kao nosilac realizacije, projektovanja i nadzora.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.