Dijaspora
3. Sajam bosanskohercegovačke knjige u Geteborgu U Geteborgu ce se od 28 februara do 1 marta ove godine održati treći po redu Sajam bosanskohercegovačke knjige u Litteraturhus (Geteborgska kuća literature).

U Geteborgu ce se od 28 februara do 1 marta ove godine održati treći po redu Sajam bosanskohercegovačke knjige u Litteraturhus (Geteborgska kuća literature).

Cilj Sajma je da podigne čitalačku kulturu i ukaže na značaj njegovanja maternjeg jezika kao i da zainteresira bh. zajednicu u Švedskoj za čitanje i ljubav prema knjizi. Bosanski Sajam se etablirao kao jedna nova literarna arena u Geteborgu.

Izložbom i monografijom ”Bosnia and Herzegovina – Seen With Loving Eyes” Samira Sinanovica počinjemo Sajam  28 februara u Svjetskoj biblioteci.

U subotu 29 februara u 12 sati otvara se i zvanično Sajam u Litteraturhuset (Kući Literature).  40 -tak bosanskih pisaca iz Švedske Danske, Norveške, Njemačke, Belgije i Bosne i Hercegovine dolazi na  Sajam kako bi predstavili svoje radove.

Ove godine poseban prostor je predviđen za dječji program. Djeca će moći da se druže sa piscima, da imaju radionice crtanja kao i da gledaju odabrane crtane filmove.

Organizatori su NBV (Trezvenjački obrazovni savez) u saradnji sa izdavačkom kućom Una Förlag, Bosankohercegovačkim savezom žena u Švedskoj te bosankohercegovačkim društvom pisaca prevodilaca i bibliotekara, Radio Göteborg, Svjetskom bibliotekom u Göteborgu, Kućom literature, Frilagret a Sajam je potpomognut i iz Fonda za kulturu grada Göteborg.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.