Dijaspora
Apel Ambasade BiH u Canberri i Bosnian Business Club iz Sydneya Zbog prirode pandemije otpadaju uobičajeni skupovi, piknici, sijela i drugi vid druženja na kojim bi se prikupljanje sredstava obavljalo, zato je potrebno prikloniti se drugim i drugačijim metodama i biti uporan
# Moja BiH

Ambasada BiH je objavila apel građanima BiH koji žive u Australiju da se uključe u akciju pomoći Bosni i Hercegovini u vidu medicinskih uređaja i opreme. Apel prenosimo u cjelosti:

- U prilogu je pismo-apel za pomoć Bosni i Hercegovini u medicinskim uređajima i opremi. Mislim da ne treba nikome pojašnjavati dramatičnost i težinu situacije u kojoj se Bosna i Hercegovina nalazi.

Molim vas da hitno objavite na FB profilima i web stranicama organizacija članica AUBHA, te da se zauzmete da proslijedite uglednim članovima bh zajednice u regionu u kojem živite i utičete na svaki mogući način da se prikupi što više sredstava.

Moja BiH / 

Zbog prirode pandemije otpadaju uobičajeni skupovi, piknici, sijela i drugi vid druženja na kojim bi se prikupljanje sredstava obavljalo, zato je potrebno prikloniti se drugim i drugačijim metodama i biti uporan.

Ambasada je u posjedu liste od skoro 200 artikala medicinske i zaštitne opreme za zdravstvene ustanove u BiH. Liste imamo na bosanskom, engleskom i arapskom jeziku. Možemo je dostaviti na zahtjev.

(Moja BiH)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.