Dijaspora
Autobiografsku knjigu Mirsada Solakovića objavila nakladna kuća “ John Blake Publishing Ltd” Ove godine je u suradnji sa nakladnom kućom “ John Blake Publishing Ltd” izdao svoju autobiografiju “ The Boy Who Said Nothing” ( Dječak koji ništa nije rekao).
# Agencije

Mirsad Solaković je kao trinaestogodišnji dječak sa prognaničkom porodicom iz Kozarca, došao na Ostrvo, u Birmingham, gdje poslije završene srednje škole diplomira na prestižnom “Coventry University”, smjer “Theatre studies and professional practise”, i “Akademiji dramskih umjetnosti” u Birminghamu, gdje specijalizira glumu i magistrira.

“The Boy Who Said Nothing” autobiografski roman  je u relativno kratkom vremenu postao prodavana knjiga. Riječ je o inspirativnoj priči jednog dječaka koji je morao proći ne samo preživljavanja ratnih strahota već i prilagođavanju i iskušenjima u novoj sredini. Knjiga priča o posvećenim učiteljima koji su dali sve od sebe da jedan dječak izraste u zdravu i uspješnu ličnost,  kao i trudu i naporima dječaka da se obrazuje i postane primjer drugima.

 

BH UK Network / 

Mirsad je radio kao nastavnik, a ostvario se i kao glumac u britanskim filmovima, dokumentarcima, Bollywoodskim filmovima i jednom Holivudskom filmu. Mnogi danas Mirsada poznaju kao dragog mladog Bosanca i vrijednog volontera bosanskohercegovačke zajednice u Velikoj Britaniji.

Nedavno, na svečanom otvorenju Bosanske kuće u Birminghamu kojem je prisustvovao i Lord Bourne of Aberystwyth, Ministar za vjere u vladi premijerke Terese May,  veliki interes prisutnih i medija izazvao je govor Solakovića. Svojim iskrenim riječima i sa glumačkim darom uspio je emotivno dotaknuti publiku.

- Moj najveći san je da svoju autobiografsku knjigu pretvorim u film - kazao je Solaković.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.