Dijaspora
Balkanski bazar u Minhenu U okviru manifestacije “Dani Balkana 2020”, u subotu 07.03.2020. godine u Minhenu održan je Balkanski bazar koji je ispred Generalnog konzulata BiH u Minhenu posjetila konzulica Jasmina Halkić.

U okviru manifestacije “Dani Balkana 2020”, u subotu 07.03.2020. godine u Minhenu održan je  Balkanski bazar koji je ispred Generalnog konzulata BiH u Minhenu posjetila konzulica Jasmina Halkić.

Balkaski bazar je otvoren programom za djecu a nastavljen smotrom folklora u kojoj je učestvovalo osam  kulturno umjetničkih društava koji njeguju tradiciju zemalja Balkana.

Tokom trajanja programa postavljeno je nekoliko štandova sa tradicionalnim jelima i ručnim radovima što je doprinijelo izuzetno prijatnoj atmosferi.

Štandovi BKUD “ Ljiljan”  i “Radost” imali su bogatu ponudu jela ali je posebnu pažnju izazvao štand gošći iz Bosne i Hercegovine Udruženja Etno Klub “Kicelj” Tuzla koji je predstavila gospođa Mirsada Havel i Udruženje žena povratnica “Podrinjka” iz Srebrenice sa predstavnicom, gospođom Mevlidom Mehanović.

 

(Interaktivni portal za dijasporu)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.