Dijaspora
Bh. penzioneri u Melbournu u humanitarnoj akciji U subotu 22. februara 2020. u Melbournu je, u organizaciji Udruženja penzionera Sant Albans u Melbournu, održana humanitarna zabava za pomoć ugroženima u nedavnim požarima koji su harali Australijom.
#

U subotu 22. februara 2020. u Melbournu je, u organizaciji Udruženja penzionera Sant Albans u Melbournu, održana humanitarna zabava za pomoć ugroženima u nedavnim požarima koji su harali Australijom.

Vrijedne članice penzionera, su se pobrinule za pripremu hrane, pića i kolača svim prisutnim, a napravile su i prelijepu tortu na kojoj su napisale “Za pomoć ugroženim požarom”. Torta je prodata aukcijom, a novac od prodaje, uz sav ostali prihod, doniran je ugroženima od požara. Donirana sredstva su prikupljena od prodatih ulaznica, tombole, i od prodatih deset knjiga koje je u tu svrhu darovala književnica Suada Suljić Sokolović.

Ideju za ovaj humani gest penzioneri ne bi mogli realizovati da nije i drugih humanih ljudi koji su učešćem dali svoj doprinos, estradnih muzičara, koji se uvijek odazovu na humanitarne koncerte da besplatno sviraju, pjevaju, a tako je bilo i ovaj put.

Zadovoljstvo je bilo vidjeti i najmlađe članove KUD ”Dukat” koji su zaigrali na podijumu velike sale, u tradicionalnim folklornim nošnjama.

Vrijedno je kazati da su ovom humanom projektu prisustvovali i predstavnici australskih vlasti – opština Brimbank i Sunshine. Njima se u ime Udruženja penzionera, zahvalila književnica Suada S. Sokolović.

Na kraju, prisutnima se obratila aktivistica bh. zajednice u Melbournu, Senada Ekić Bosnić, koja je također i presjednica KUD “Dukat”. Zahvalila se svima koji su dolaskom ili nekim aktivnostima dali svoj doprinos u realizaciji ove humanitarne večeri, sa koje su svi otišli zadovoljni i sretni, jer najveće zadovoljstvo i sreću mogu osjetili oni koji učine humano djelo.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.