1.6 C
Sarajevo
20.04.2024

Hapšenja nemaju veze s ubistvom Olivera Ivanovića

Oni se dovode u vezu sa kriminalnim grupama odgovornim za krijumčarenje robe, zloupotrebu službenog položaja, davanje mita i nedozvoljenu trgovinu.

“Uprkos oružanom otporu u Sjevernoj Mitrovici, policijska akcija je nastavljena, uključujući hapšenje i kontrolisanje pojedinih lokacija, što je rezultiralo zapljenom relevantnih dokaza, kao i dugih cijevi”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kosovske policije.

Operacija se sprovodi u saradnji Kosovske policije i kosovskog policijskog inspektorata, na osnovu naloga Osnovnog suda u Prištini, kaže se u saopštenju.

- OGLAS -

Dodaje se da je operaciji prethodila višemjesečna istraga inspektorata i kosovske policije koju je predvodilo Specijalno tužilaštvo.

“Kosovska policija, u saradnji sa sudstvom i policijskim inspektoratom, ostaje posvećena ispunjavanju svojih obaveza i dužnosti kako bi se održao javni red i mir, spriječile ilegalne aktvinosti, bez obzira ko je u njih uključen”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, na sajtu kosovske policije se navodi i da se policijska operacija koja se sprovodi danas u Regionu Mitrovica Sjever i Mitrovica Jug, ne odnosi na slučajeve ubistva Envera Zumberija i Olivera Ivanović, kao što se, kako kažu, “naglašava na nekim srpskim i lokalnim medijama”.

“Kao što smo naglasili, ovoj policijskoj operaciji je prethodila višemjesečna istraga od strane PIK-a i PK-a vođena od strane Specijalnog Tužilaštva Kosova, koja je rezultirala osnovanom sumnjom o uključivanju nekoliko policijskih službenika i građana u kriminalne aktivnosti ‘učestvovanje ili organizovanje kriminalne grupe’ i ostala navedena djela. Ova policijska operacija je i dalje u toku, kao posljedica otpora u Mitrovicu Sjever, jedan policijski službenik je ranjen ali je van životne opasnosti, dok je do sada uhapšeno nekoliko policijskih službenika i nekoliko građana, a takođe je zaplijenjeno raznih stvari, uključujući i nekoliko oružja”, navodi se.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA